Ångesthantering - del två
Publicerat den

Tips #2 - Två flugor i en smäll:
Detta tips innebär att man gör någonting som "ska" göras oavsett ångest eller ej. Men man väljer att göra det när man har ångest, för att göra någonting konstruktivt istället för destruktivt. Något som passar jättebra just nu är att slå in julklappar! Jag har köpt i princip alla julklappar redan och dessa ska ju slås in någon gång och nu valde jag att göra det när jag hade ångest. Två flugor i en smäll - jag fick paketen inslagna och hanterade ångesten! Andra exempel kan t.ex. vara att städa, rensa garderober, laga mat, träna osv. Gör saker som du brukar göra men gör det i ett ångestlindrande syfte. Ett litet enkel vardagstips!
 (o)intressant information
Publicerat den

 Ångesthantering - del ett
Publicerat den

Ångest är något vi alla känner av. Ångest är ingen sjukdom, behöver inte vara allvarligt och är definitivt inte farligt. Det sista kanske många inte håller med om, men ångest är faktiskt inte farligt. Man kan inte dö av ångest, ingenting farligt kan hända - det är bara vår hjärna och vår kropp som lurar oss till att tro att något är allvarligt fel. Det är en mänsklig reaktion som dom flesta känner av någon gång i livet. Ångest kan bli farligt när vi väljer att döva den på olika sätt, det är våra val och hur vi agerar som kan vara farligt, inte ångesten i sig. Att hantera ångest på konstruktiva sätt är något vi alla måste öva på, ung som gammal, sjuk som frisk. Ångest kan kännas outhärdligt, vidrigt, äckligt, dödligt, onödigt osv. Jag tänkte fortsätta den här veckan med "ångest-tema", där jag ger "enkla" tips på sätt att skjuta upp, övervinna och bemästra ångesten! Alla knep funkar garanterat inte på alla och definitivt inte i alla situationer, man får prova sig fram vad som fungerar. Ibland funkar vissa knep och ibland inte, så det kan vara en idé att prova flera olika saker vid flera tillfällen.
 
Tips #1 - polyvore:
Polyvore är en hemsida där man kan hitta inspiration till olika saker och bygga egna collage på ett enkelt sätt. Man behöver inte vara proffs på photoshop eller något annat avancerat program, man behöver heller inte installera något. Det enda man gör är att gå in på denna hemsida: http://www.polyvore.com/cgi/app och sen börjar man skapa! Man kan skapa collage med heminredning, kläder, smycken osv. Bara fantasin sätter gränser! Jag kan sitta i timmar och pyssla ihop collage och för mig är det ett effektivt sätt att skjuta upp ångesten tills den eventuellt försvinner. Ibland räcker det, ibland fungerar det inte, ibland får jag göra ytterligare något - men huvudsaken är att det fungerar en gång! En gång utan något destruktivt är alltid en gång - en viktig gång!
 
En smakbit på några outfits jag har pysslat ihop under ångest: