Öppenhet
Publicerat den

I’m just dying to say, “Hey, do you ever feel like jumping off a bridge?” or “Do you feel an emptiness inside your chest at night that is going to swallow you?” But you can’t say that at a cocktail party.
 
När jag mådde som sämst så hade detta citat verkligen passat in på mitt liv. När man mår dåligt blir man väldigt ofta instängd i sig själv, ensam med sina tankar. Det är en farlig fälla och jag tror att ju fler hemligheter man bär på desto sämre mår man. Mitt smusslande med mående, hemligheter och destruktivitet höll på att förgöra mig. Någon tvingade mig att prata, att sluta ljuga och sluta skämmas. Det räddade mitt liv. Om jag hade fortsatt med tigandet så hade jag nog inte levt idag. Jag kände mig så fruktansvärt ensam med alla mina hemligheter och jag trodde att jag var galen. Därför tycker jag att det är så viktigt att vi som bär på historier delar med oss i den mån vi kan, vill och orkar. Dåligt mående är ingenting att skämmas över och för att övervinna skammen och släppa på ensamhetskänslorna så måste man släppa in andra människor i sina tankar, känslor och hemligheter.
 
Alla människor mår dåligt någon gång i livet, alla människor upplever jobbiga saker, alla människor har känslor och konstiga tankar ibland, det är inte ovanligt och absolut inte något att skämmas över. Man är inte galen för att man en dag vaknar upp och inte vill leva, det är ofta naturliga reaktioner på omgivningen. Dessutom är psykisk ohälsa överlägset den största anledningen till sjukskrivning i Sverige, så varför existerar ens skamstämpeln, när det är så vanligt? Min blogg och saker jag gör i min vardag hoppas jag kan bidra litegrann till en förändring. Om jag bara lyckas få en person att tänka annorlunda, att våga berätta, att sluta skämmas, att söka hjälp, accetera psykisk ohälsa så har jag gjort mitt "jobb", då är jag nöjd. Ett klyschigt citat: "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!"Vivianne

Klyschigt men bra citat tkr jag iaf.
Låter bra alltihop. Läs det igen o låt det sjunka in själv!
Kram /VURL:


Emma

Vilket bra och viktigt inlägg!! Fortsätt kämpa på fina du!URL: http://fjarilsvingad.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo