Drömmar
Publicerat den

Jag har så mycket drömmar som jag vill börja uppfylla. Framtiden står framför mina fötter och drömmarna bara ligger där och väntar, väntar på att bli verklighet. Det känns väldigt bra att jag faktiskt drömmer om en fantastisk framtid, då jag vet hur det är att sluta drömma, sluta hoppas osv. Det känns också väldigt jobbigt med alla dessa drömmar då jag är väldigt otålig. Jag vill ju uppfylla allihopa, nu! Jag vet att allting har sin tid och att tålamod är den bästa egenskap man kan ha.
 
Jag drömmer om så mycket. Stora saker, små saker.
Kärlek, promenader under stjärnorna, sena nätter, öronbedövande skratt, barn, familj, ett trivsamt hem, sjuksköterskeyrket, orienteringsträningar, skogspromenader, författarskap, fotostudio, fortsatt friskhet.
 Förväntan
Publicerat den

Det är så mycket nytt som kommer inom en snar framtid. Jag ser fram emot det mesta väldigt mycket men är också ganska orolig. Går runt med kontant ångestpåslag i kroppen för att jag inte har kontroll, för att jag inte vet vad som kommer, för att mycket är nytt. Ibland måste man komma ihåg att ångest är nyttigt och nödvändigt, för ibland kommer det något gott ur det. Den här ångesten är mestadels positiv, då det är förväntansångest och inte något sjukdomsrelaterat.
 
Nästa vecka gör jag mina två sista jobbdagar för den här sommaren vilket känns skönt men lite tråkigt. På min första semesterdag åker jag till London tillsammans med mamma vilket ska bli väldigt spännande. Vi har aldrig varit utomlands tillsammans och vi har inte gjort något liknande, någonsin. Inte själva! Det ska bli helt fantastiskt att få ha min kära mamma för mig själv i några dagar och bara hitta på sådant som vi tycker om! Självklart innebär resan en del ångest för min del då många moment är ganska jobbiga för mig som har med resande att göra. Tror dock att det kommer gå bra och kännas roligt när jag väl är på plats. Att ha mamma med mig känns skönt också då hon förstår mig. Jag ska göra allt för att njuta så mycket som möjligt för det förtjänar jag!
 
När jag kommer hem från London blir det jobb direkt då jag ska fotografera ett dop. Efter det är jag ledig en hel vecka innan jag börjar plugga. Gissar att den veckan kommer att vara fullspäckad, om jag känner mig själv rätt. Ska dock försöka ta vara på ledigheten och njuta i min ensamhet också.
 
Skolan är ju ett ångestmoment i sig. Högskolan, sjuksköterskestudier, nytt nytt nytt. Väldigt spännande att äntligen få uppfylla min dröm men samtidigt otroligt läskigt! Ni anar inte hur nervös jag är inför detta! Men samma sak här, jag tror att det kommer bli bra så fort jag har fått in rutiner och känner mig någorlunda "med i matchen" på hur allt fungerar.
 
Nu kör vi, hösten ska bli så spännande för min del! Hej och välkommen livet!Tio bästa
Publicerat den

Bästa vännen – Den här var svår. Jag tycker att alla mina vänner är bäst, på olika sätt och vill egentligen inte rangordna! Får nog ändå säga Charlotta då hon och jag har ett väldigt speciellt förhållande med tanke på hur vi träffades och hur våra liv såg ut då. Vi träffades på behandlingshemmet och bodde ihop i nio månader. Att börja en vänskap med att bo ihop är kanske inte optimalt men man lär sig otroligt mycket om varandra. Det är verkligen ett sätt att få lära känna någon inifrån och ut, istället för tvärtom.
Bästa bilen – Min bil, såklart!? En Opel Bertone.
 
Bästa pussen – Molly och Malvas (mina minsta systrar) pussar är alltid bästa, alla dagar på året.
Bästa djuret – Jag är ju inte speciellt förtjust i djur och har svårt att säga ett favoritdjur. Men om jag måste välja ett djur så säger jag nog pygmépuff, som det Harry Potter-fan jag är! Vem gillar inte pygmépuffar liksom!?
Bästa förebild – En kvinna vars namn börjar på L. Behöver egentligen inte säga mycket mer än att hon verkligen inspirerar mig, hjälper mig och ger mig så mycket tankställare som är så himla viktiga! Utan denna människa vet jag ärligt talat inte om jag hade tagit mig så långt som jag faktiskt har gjort idag.
Bästa jobbet – Jag ska börja studera till sjuksköterska om mindre än en månad och tror verkligen att det är något som kommer bli hur bra som helst. Jag kan ju dock inte veta om sjuksköterska är den bästa yrkesroll man kan ha eftersom jag inte kan veta något utan att testa, men jag tror att det kommer bli väldigt bra! Det bästa jobb jag har haft hittills i mitt liv är mitt jobb som fotograf. Det är dock ingenting som jag vill försörja mig på i framtiden.
Bästa konserten – Melody Gardot, Dalhalla, 24 juli 2010! Words can’t explain.
Bästa dagen – Det finns många bra dagar och jag kan ärligt talat inte välja. Jag vet inte ens om jag ska välja "stora dagar" som t.ex. när jag blev utskriven från behandlingshemmet, dagen då jag fick min första lägenhet, dagarna mina syskon är födda, dagen jag fick mina slutbetyg, dagen jag kom in på högskolan. Eller är det kanske en vanlig dag där allting bara fungerade toppenbra och jag var superlycklig över att hänga på en orienteringstävling, en dag med många bra samtal och insikter? Jag vet inte, det finns så mycket.
Bästa klädesplagget – Denna byxdress ↓
Bästa tv-programmet – Grey's Anatomy, punkt slut.