Bokvärlden
Publicerat den

Eftersom att jag inte har något bättre för mig och känner för att dela med mig av något annat är psykisk ohälsa så tänker jag publicera en litet bokquiz eller vad man nu ska kalla det. Att läsa böcker är verkligen bra för själen och något som jag tappat mer och mer i och med att jag blev sjuk, tyvärr. Jag älskar verkligen att läsa när jag kan koncentrera mig på det. Listan lånade jag från vapenbroder!
Snabbläsare eller långsamläsare?
Jag måste nog säga att jag är en snabbläsare, tyvärr. När jag gick på lågstadiet och vi hade lästävlingar under terminerna så vann jag alltid "flest lästa böcker" och jag har nästan alltid blivit färdig först i skolan när man ska läsa texter. Tyvärr gör det att jag sällan lägger märke till detaljer vilket är ganska tråkigt då det känns som att jag missar en del saker för att jag har så bråttom.
 
Tegelstenar eller tunnisar?
Tunnisar. Jag läser hellre tunna böcker i en serie istället för att ha en enda lång bok. Jag har väldigt svårt att sluta med saker jag påbörjat innan jag är färdig för att jag lätt skiter i att fortsätta om jag avslutar och därför blir det väldigt jobbigt med tegelstenar.
 
Bibliotek eller bokhandel?
Bibliotek. Jag älskar att sitta på bibliotek och läsa, plugga, fika, halvsova, stirra in i väggen osv. Det är så skönt att vara på en plats som är tyst men ändå inte knäpptyst om ni förstår vad jag menar. Hemma är det helt tyst och där finns det så mycket annat att göra som distraherar. På biblioteket kan jag verkligen slappna av och ägna mig åt det som jag ska.
 
Ljudbok eller e-bok?
E-bok. Jag tycker att det är smidigt att kunna läsa böcker i mobilen för att jag får så ont i kroppen när jag bär tungt. Ljudböcker blir jag så irriterad på då jag tycker att uppläsaren till boken ofta har irriterande och/eller opassande röst. Oftast läser dom sjukt segt vilket jag blir helt galen på.
 
Inbunden eller pocket?
En riktigt sliten inbunden bok, tack! Så sliten att pärmen drar med sig sidorna ner så att man kan lägga boken på bordet och slippa hålla i den + att sidorna stannar där dom är.
Vampyrer eller spöken?
Vampyrer! Spöken är läskiga och jag vill hellre leva i en värld där vampyrer existerar. Spöken vill jag inte ha. Tycker dock att vampyrer har blivit lite "för populärt" i bokvärlden vilket gör att man lätt tröttnar.
 
En i taget eller slalomläsning?
En i taget, jag klarar inte av att läsa många böcker samtidigt! Då blir jag förvirrad och blandar ihop dom vilket visserligen kan bli ganska spännande, men nej.
 
Nytt eller gammalt?
Det har verkligen ingen betydelse. Det viktiga är att boken är bra och faller mig i smaken!
 
Bokmärke eller hundöra?
Hundöra, alla dagar i veckan!
 
Snacks eller godis?
Godis.
 
Biografier eller memoarer?
Biografier är mina absoluta favoritböcker, jag får aldrig nog!

Skräck eller chicklit?
Chick-lit, även om det kan vara ganska tröttsamt. Hatar allt som har med skräck att göra, rädd är jag så det räcker ändå!
 


Soffan eller sängen?
Sängen.
 


Inne eller ute?
Bokläsning är en typisk inneaktivitet, ute gör jag annat!
 
Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Spelar ingen större roll. Tycker inte om när dom byter ut namn i översättningar, då är det inte lika roligt längre men annars gillar jag även översatta böcker trots att original alltid är bäst.
 


Poesi eller prosa?
Oj, vad svårt! Jag kan verkligen inte välja då det tilltalar mig på olika sätt. Fin och välskriven poesi är helt magisk men prosa fungerar nästan alltid att läsa.
Kvinnliga eller manliga författare?
Har aldrig tänkt på det faktiskt. Jag läser boken och skiter fullständigt i att kolla vem som har skrivit den.
 
Boken eller filmen?
Böcker brukar oftast vara bäst men det finns undantag. Jag tycker att Harry Potter är lika bra att läsa som att titta på fast på olika sätt. Divergent var faktiskt bättre att titta på än att läsa så den får höra till undantagen!
 
Kokbok eller bakbok?
Jag använder google, tyvärr. Tycker dock att bakböcker brukar vara väldigt fina, tilltalande och mumsiga!
 
Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade:
Ska man minnas sådant? Allt för min syster tyckte jag var vuxen och väldigt sorglig och det är nog den enda jag kan komma på just nu.
 
Klassiker jag hävdar att jag har läst men aldrig tagit mig igenom:
Robinson Crusoe orkade jag bara läsa ca 3/4 av men jag säger att jag har läst den. Höhö.
 
Jobbigaste bok jag läst:
This Is All: The Pillow Book of Cordelia Kenn var jobbig eftersom att jag grät som en galning. Jag läste dom 800 sidorna på några timmar och fick världens huvudvärk pga det och gråtandet. Var helt förstöd i flera dagar efteråt, haha! Det var värt det!
 
Vingklippt ängel var jobbig eftersom att den är så fruktansvärt triggande och tragisk. Mådde så dåligt efter att jag hade läst den och ville spy på hur hemska sjukdomar och destruktiva beteenden romantiseras. Mår illa av hur mycket uppmärksamhet den har fått av unga tjejer som ser författaren som någon gudinna av psykisk sjukdom. Har hört och sett så många tjejer med självskadebeteenden som vill bli som författaren vilket bara är tragiskt.
 
Deathly Hallows grät jag mig igenom då jag visste att det var den absolut sista Harry Potter-boken. Jag ville inte att det skulle ta slut och det vill jag fortfarande inte. Så den var jobbig och är jobbig att läsa!
 
Bästa barnboksförfattaren:
Astrid Lindgren
 
Recensera din senast lästa bok:
Åh, jag tycker verkligen inte om att recensera böcker. Människor får bilda sin egen uppfattning! Den senaste boken jag läste var iallafall Bära leggings i januari, skriven av min fina vän Sara. Det är en självbiografi som berör ämnet sexuella övergrepp och rättssystemets syn på sexualbrott. Den gjorde mig fruktansvärt ledsen men samtidigt så himla stolt! Jag känner Sara och att veta att hon har genomgått detta och tagit sig ur som en stark människa gör mig stolt över att vara hennes vän. Vi spenderade högstadiet tillsammans och under denna tid var hon med om allt hemska som helt undgick mig och många andra. Vi visste ingenting och det gör ont att veta hur duktig hon var på att hålla detta hemligt. Det gör ont att veta att jag inte visste, för då hade jag gjort ALLT för att få henne att må bättre. Jag önskar att jag hade fått hjälpa min älskade vän och att jag funnits där på ett helt annat sätt. Om jag bara visste då, det så många vet nu.


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo