Att vara ensam och tycka synd om sig själv
Publicerat den

Den 31 juli flyttade jag till eget boende. Andra tonåringar flyttar säkert hemifrån men det gjorde inte jag, för jag har nog aldrig varit som andra tonåringar. Jag flyttade direkt ifrån ett behandlingshem till mitt egna boende vilket var en väldigt stor omställning. Jag kände direkt jag flyttade att ensamheten skulle bli jobbig när ångesten knackade på och så blev det. Till en början kände jag det här kravet på att jag skulle klara mig själv, att jag var tvungen att vara ensam hemma på kvällarna, för det är så det är när man bor själv. Så det slutade med att jag satt ensam varenda fredag- och lördagkväll och tyckte synd om mig själv för att jag var just det, ensam. Vad jag inte förstod då är att man aldrig behöver vara ensam, även fast man har flyttat hemifrån. Det finns inget tvång på att vara ensam bara för att man bor själv.

Nu vet jag att det är okej att åka hem till mamma och äta mat och soffmysa på fredagkvällarna. Jag får göra det, trots att jag bor själv. Jag behöver inte isolera mig och vara ensam för att jag har en egen lägenhet. Jag får åka hem till farmor och farfar och sova där en hel helg om jag vill. Jag får sova hos pappa mitt i veckan för att jag inte vill åka hem till ensamheten. Igår var det fredag och jag var ensam och idag är det lördag och jag skulle ha varit ensam hela kvällen. Jag känner att helgerna består av för mycket ensamhet ibland, men nu gjorde jag något åt det. Istället för att sitta hemma och tycka synd om mig själv för att jag skulle vara ensam hela helgen och riskera att göra någonting självdestruktivt pga det så tog jag tag i problemet. Hörde av mig till T, min farbrors sambo och mamman till mina favoritkusiner. Jag var så välkommen att komma dit och sova över. Problemet löst och så svårt var det väl inte?
 
Oftast trivs jag med att bo själv men ibland kommer den där saknaden av människor över mig. När jag bodde hemma var det nästan alltid någon hemma och det var en trygghet. På behandlingshemmet var det alltid lite extra mysigt på fredagar och det var också en trygghet. Nu vet jag att det oftast finns någon jag kan åka hem till, men det finns även helger då alla är upptagna eller bortresta. Det är då paniken kommer, när jag inser att jag är fast i mitt hem, helt ensam.
 
 
 
 
 
 Charlotta

Du kan alltid komma hem till mig eller så kommer jag till dig om du är själv. Jag gör nästan aldrig något på helgerna. <3URL: http://ravenmistress.blogg.se/

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo