Vaniljpaj med hallon & jordgubbar
Publicerat den

Har gjort denna paj igår och tänkte dela med mig av receptet.
 
Pajskalet:
150 g kallt smör/margarin
3½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk kallt vatten
 
Fyllning:
4 dl (två små burkar) crème fraîche
1 ägg
1 äggula
1½-2 dl socker
2-6 tsk vaniljsocker (beroende på hur söt, vaniljsmakande paj man vill ha)
2 msk potatismjöl
 
Garnering:
Bär eller frukt som man gillar. Jag använde färska jordgubbar och frysta hallon, för det var det jag hade hemma. Skulle nog vara gott att använda typ blåbär eller kiwi också. Tror vad som helst funkar!
 
Utförande:
♥ Pajskal: Hacka/dela smöret i bitar och tillsätt övriga ingredienser. Rör/knåda ihop till en deg och låt vila i kylskåpet under tiden du gör fyllningen.
♥ Fyllning: Vispa ägget och äggulan med crème fraîche, socker, vaniljsocker och potatismjöl med låg hastighet. Vispa inte för länge.
♥ Klä en form med degen (jag använde en springform med löstagbara kanter, går säkert bra med en vanlig pajform). Häll sedan i vaniljkrämen.
♥ Grädda vaniljpajen i ca 175° i mitten av ugnen, ca 30-35 minuter. Om du har varmluftsugn kan du sänka gradantalet till ca 160.
♥ Låt pajen svalna ordentligt innan du garnerar och tar bort kanten på springformen (om du använder sådan). Se till att vaniljkrämen har stelnat och inte är rinnig. Servera pajen med glass/vaniljvisp/vaniljsås.En flicka som är stark

Hej tjejen!

Självklart kan man aldrig vara säker på att komma in på högskolan, men jag har kollat statistiken på min linje i min stad och jag ligger en bra bit över gränsen så det är nog lugnt! Men sen ska jag söka många vårdkurser också på högskolan så kommer jag inte in på sjuksköterska så har jag annat att plugga :D

Sen har jag grundinställningen - det löser sig! På ett eller annat sätt. När man väl har ansökt kan man inte göra så mycket mer än att vänta och hoppas på det bästa! Jag håller tummarna för dig!URL: http://enflickasomarstark.blo.gg


Johanna Englund

Åhh vad gott det ser ut!:)URL: http://ensnorkfroken.blogspot.com/


Johanna

Gud vad gott det där såg ut!!URL: http://overklighet.blogspot.com

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo