Viktig och värdefull dag
Publicerat den

Idag behöver jag ventilera. Idag har det ärligt talat varit en riktig skitdag.
Inte nog med att jag har haft överdrivet mycket att göra och har stressat till varenda grej med andan i halsen så hänger jobbiga minnen över mig som en tung dimma. Jag är en person som påverkas otroligt mycket av datum och kommer ihåg datum vare sig jag vill eller inte. Idag var det en jobbig årsdag och det gör ont att behöva minnas för jag vill glömma. Vill aldrig komma ihåg helvetet på jorden, för där ska man inte vara.
 
För ett år sedan fick jag ett äckligt LPT stämplat i mina journaler och tappade all makt över mig själv på en sekund. Det kan vara det vidrigaste jag har varit med om, helvetet på jorden som sagt. Jag tvångsvårdades då fram till dagen innan julafton vilket blev ungefär fem veckor. Det var fem överjävliga veckor som troligtvis räddade mitt liv, för jag var definitivt inte mig själv. Svälten hade haft sönder hela min hjärna och infektionerna jag hade i kroppen var inte att leka med. Jag förstår verkligen inte att det bara var ett år sedan för jag kan inte minnas att jag har varit i det skicket. Jag kan inte minnas att jag var så äckligt trasig. Idag på jobbet var jag tvungen att städa på avdelningen jag var inlagd på dessutom. Flashbacks, minnen, personal som tittar snett, rum nummer ett...
 
Jag försöker dock att se hur långt jag har kommit. Då var det botten och nu är det toppen. Jag har aldrig varit så harmonisk och lycklig som jag är nu, jag har aldrig mått så bra, jag har aldrig haft så mycket självinsikt och reflektionsförmåga och jag har aldrig känt mig så genuint nöjd med mig själv som nu. Det är en häftig känsla och att ha tagit mig hit på ett år är helt fantastiskt. Jag skulle vilja säga att det är ett mirakel, men det är det inte. Tvångsvården var för mig en vändning, det var då jag insåg att ska jag leva: då ska det tamejfan ske NU. Jag var trött på att överleva livet och bestämde mig för att antingen leva eller dö, för det var dom alternativen som fanns, jag var så förbannat trött på att sväva i något mellanting.
 
Det har varit otroligt tungt, massor av terapi och stenhårt jobb med mig själv. Varenda sekund har jag arbetat med mig själv och det har gett resultat. Inga mediciner, inga stödinsatser, ingen öppenvårdspsykiatri och ingen slutenvård. Jag har enbart arbetat tillsammans med min fantastiska terapeut för att ta mig hit. Med lite hjälp av änglar i min närhet också såklart, er glömmer jag inte, för ni är viktiga! ♥ Idag är jag stark, idag är jag frisk och idag lever jag ett liv jag vill leva. Jag överlever inte, jag lever.
 
Min terapeut sa till mig idag "Jennifer, på hela året 2014 har du inte haft någon sjuklig dipp. Jag är ganska säker på att vi hittade rätt väg till slut, eller vad säger du?" och han har så rätt. Vi har hittat rätt väg och jag har äntligen hittat tillbaka till stigen efter att ha virrat runt i skogen i flera år.
 
Trots en jobbig dag tänker jag somna med ett leende på läpparna för det är jag värd. För jag kan, jag är bra och jag står på en hög platå jag inte trodde existerade för ett år sedan. Nästa år, den 20 november ska jag komma ihåg den här dagen och vara stolt. Ett år kan göra gigantisk skillnad bara man hittar rätt verktyg och instruktionsboken.
 Elin

fin du är.URL: http://niles.blogg.se


Anonym

Vadå... Menar du att du att du innan du bestämde dug för att leva aldrig vetat bli frisk???
Terapeuten du skriver om har hen privat motagning asså menar med att du skrev att du inte har gått i öppenvårdpdykiatrin???
Tacksam för svar!
Är impad av dig starkt jobbat!!!URL:


evepeve

Du är bäst Jennifer! :*URL:


evepeve

Du är bäst Jennifer! :*URL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo