En sämre dag
Publicerat den

Idag har varit en dålig dag och det är så jäkla frustrerande när man har fått uppleva några okej dagar (i graviditetsmått mätt det vill säga)... Har haft ont i kroppen, huvudvärk, konstant blöta tröjor pga läckande tuttar, ett jobbigt illamående som legat och gnagt djupt där inne mest hela dagen och en trötthet från en annan värld! Sovit middag två gånger idag, sammanlagt tre timmar... Var längesen jag behövde sova på dagtid, det var rutin tidigare i graviditeten.

Har även haft en del katastroftankar idag, vilket också har minskar i intensitet dom senaste veckorna men slog till med full kraft idag. Usch vad man blir orolig och nojig som gravid, det är inte nådigt vad hormoner och hjärnspöken kan ställa till med. Ser så mycket fram emot ultraljudet om två veckor men är samtidigt livrädd och toknervös. Ikväll ska jag försöka sova tidigt, men troligtvis kommer det gå sådär med tanke på all sömn under dagen! Suck, är bara så nere och vill ha en ny dag...

Imorgon håller jag tummarna för en bättre dag, jag vill ha tillbaka den lilla ork och energi jag fått prova på dom senaste dagarna! Jag håller även tummarna för att bebis har det bra där inne. Jag och Joel är ganska säkra på att vi fått känna dom första sparkarna igår och idag och jag lever på det just nu! (även fast tvivelmonstret i mig försöker vifta bort det som tarmbubbel eller något annat trots att det verkligen inte känns så, suck igen, trött på min hjärna!) Vi längtar efter dig bebis, vem du än är.En lyckad shoppingrunda
Publicerat den

Jag börjar faktiskt kunna njuta av denna graviditet vissa stunder. Till en början vara det bara plågsamt rent fysiskt att vara gravid och även fast det fortfarande är väldigt tungt så börjar en gnutta hopp om att det faktiskt ska bli bättre infinna sig. Alla dagar är inte lika dåliga längre, jag har bra stunder och även om jag är långt ifrån "mitt normalläge" rent fysiskt så försöker jag att njuta. Den växande magen gör allting bättre, det känns liksom mer okej att vara gravid när magen tittar fram och det faktiskt märks att någonting växer inuti en. I början var allting så himla abstrakt, det kändes overkligt och jag tvivlade konstant på att det fanns något i min livmoder. Jag tvivlar fortfarande ibland men den växande magen gör mig lugnare. Jag längtar tills den blir ännu tydligare, längtar tills det bara är bebis som tar upp plats. Än så länge varierar magen ganska mycket i storlek från dag till dag. Vissa dagar syns den jättemycket och vissa dagar syns bara den lilla knölen strax under naveln. Hittills är det alltså mycket tarmar och svullenhet som tar upp plats och därför varierar storleken så himla mycket.
 
Igår var mamma och en lillasyster på besök, så vi passade på att gå på stan en stund. Jag klarade faktiskt av det! Foglossningen var hemsk och illamåendet fanns där vissa stunder, men med vattenflaskan i jackfickan och en kristripp in till Max för något ätbart så gick det! Jag höll mig på benen utan någon olycka, fantastiskt! Hittade iallafall en jättefin och bekväm klänning som jag köpte och troligtvis kommer att bo i under sommaren. Kändes skönt att ha något fint på sig, jag kan inte komma ihåg senaste gången. Jag skojar inte om jag säger att jag inte har haft annat än mjukisbyxor på mig i tre månader. INGA av mina jeans passar och allting är obekvämt. Har försökt hitta mammakläder som passar också men inte ens det lyckas jag med. Minsta storleken på alla mammakläder är för stort för mig, jag har för smala lår och för liten rumpa, suck... Därför längtar jag till sommaren när man förhoppningsvis slipper byxor!
 
 Hej, det var ett halvt år sen senast!
Publicerat den

Hur börjar man första inlägget på ett halvt år? (herregud, har det gått så lång tid sen sist jag skrev!?) Hej kanske! Känns nästan lite pinsamt att kika in här och skriva ett inlägg, som att ta upp kontakten med en gammal vän där relationen inte slutade så bra. Men nu släpper jag det dåliga samvetet och så kör vi - ett inlägg på ingång!
 
Väldigt mycket har hänt sedan sist, så mycket att jag knappt själv kan förstå det! Jag har flyttat 20 mil för kärlekens skull och är numera sambo i Uppsala. Inte bara det, jag och min sambo väntar även vårat första barn som beräknas anlända den 7 oktober. Vi har fått se det lilla pyret en gång och är redan helt förälskade. Graviditeten har hittills varit väldigt påfrestande och jag har i princip spenderat all min vakna tid dom senaste tre månaderna i soffan med en vattenflaska i trynet. Det har varit konstant illamående, yrsel, svimningskänslor, enorm trötthet, spyor, foglossning och jag vet inte vad. Det har iallafall inte varit lätt men just nu har det börjat vända litegrann. Jag kan cykla i tio minuter eller gå till affären och handla under dom bra stunderna! Men mestadels ligger jag fortfarande i soffan, piggare och lite mer kapabel att koncentrera mig, men fortfarande väldigt fysiskt påverkad.
 
Om allt går vägen ska jag alltså ta ett studieuppehåll från och med hösten för att vara mammaledig. Jag har även "sagt upp" min plats på Högskolan Dalarna och sökt in till sjuksköterskeprogrammet på Uppsala universitet för att läsa mitt sista år där efter mammaledigheten.
 
Jag funderar på att börja blogga lite igen. Tanken var att skapa en ny, men det kändes inte helt rätt, för jag är ju ändå radiokaka. Radiokaka kändes dock som att det tillhörde det förflutna, men jag har insett att man inte kan bli en ny människa varje gång livet förändras. Jag är fortfarande samma människa i grund och botten, samma Jennifer men en helt annan livssituation, men det är okej. Jag vet inte hur aktivt jag kommer blogga, kanske varje dag, kanske en gång i månaden, vem vet. Som ni kanske förstår själva kommer bloggen troligtvis att ändra inriktning, men jag kommer fortfarande att skriva om ämnen som berör mig som person, det här är definitivt ingen pluttinuttig mammablogg även om det perspektivet också kommer att finnas!
 
Hoppas att någon trogen läsare har hängt kvar, ni har varit så fina tidigare! Jag tänkte att vi kan köra någon informell frågestund eftersom att mycket har hänt och mycket har förändrats. Undrar ni något, fråga på så ska jag svara så gott jag kan i ett inlägg lite senare!