Det där som kallas hopp
Publicerat den

Med handen på hjärtat så lovar jag att aldrig tappa hoppet om någon människa. Jag fullkomligt hatar ordet hopplös och skulle aldrig använda det för att beskriva en annan människa, för hopp finns det alltid. Att tappa hoppet om någon annan är otroligt kränkande och nedvärderande.
 
Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att jag är hopplös, att jag aldrig kommer att kunna genomföra mina drömmar, att jag kan sluta tro på något som inte kommer hända. Jag har dock hört motsatsen ännu fler gånger, vilket gör mig glad. Men varje människa som har försökt sänka mig och raderat mitt hopp är en människa som har bekräftat den dåliga självkänsla som gömmer sig inombords. När hela insidan skriker att "det här går aldrig, du klarar det inte" så är det inte speciellt upplyftande när någon bekräftar dessa tankar som snurrar dygnet runt.
 
Det finns alltid hopp, det finns alltid ett sätt att vända. Jag har sett människor som har varit så trasiga och till synes utom räddning som mirakulöst har rest sig upp och greppat tag i det lilla liv som finns kvar. Jag har sett människor gå från ingenting till allting på så kort tid att man bara står och gapar av förvåning. Ni anar inte vad människor är kapabla till att göra med rätt verktyg, ett sista ryck och en skymt av hoppfullt ljus. Att släcka detta ljus och blåsa ut den sista lilla lågan kan vara förödande för någon som länge har famlat i mörkret efter små halmstrån att hålla fast vid. Så snälla, blås inte ut någon annans ljus. Fyll människor du stöter på med så mycket hopp som det bara går även fast det tycks vara hopplöst. Ta dig inte rätten att utse någon annan till hopplös, det är inget du är berättigad till.
 
Kanske finns det människor som inte går att rädda men hopp finns alltid. Så länge det finns liv så finns det hopp. Det må vara klyschigt men hoppet är det sista som överger människan, så radera inte någon annans hopp för då tar du det sista som gör denna person till människa om du lyckas. Sprid kärlek!Stella

Åh så fint skrivet!
Och jag blir väldigt arg på att du har fått höra att du är hopplös och inte kan genomföra dina drömmar, vad är det för människor som säger så till någon egentligen?!

sv: Har du lergigan "bara" för sömnen? Jag har fått det framförallt mot ångesten, men andra liknande mediciner blir jag dåsig av men inte så ångestlindrad. Men jag får helt enkelt se hur jag svarar på det.URL: http://perfectlyincomplete.blogg.se


zelda

Har personligen aldrig blivit kallat hopplös (Inte direkt to my face iallafall, haha) men är välbekant med att det finns folk som vill vingklippa en, hålla en på jorden och inte vill låta en följa sina drömmar.
Men tar åt mig så mycket av dina ord och meningen " Att tappa hoppet om någon annan är otroligt kränkande och nedvärderande." var som en vemodig käftsmäll. Dessutom var det så himla fint och klokt skrivet, dessa rader " Ni anar inte vad människor är kapabla till att göra med rätt verktyg, ett sista ryck och en skymt av hoppfullt ljus. Att släcka detta ljus och blåsa ut den sista lilla lågan kan vara förödande för någon som länge har famlat i mörkret efter små halmstrån att hålla fast vid. Så snälla, blås inte ut någon annans ljus. Fyll människor du stöter på med så mycket hopp som det bara går även fast det tycks vara hopplöst."

Kärlek <3

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo